Zero Waste

Zero Deşeuri | Zero Waste | Zero risipă
-este un principiu esenţial al sustenabilităţii, care îndrumă către o schimbare de paradigmă în ceea ce priveşte percepţia asupra deşeurilor. Gunoiul în sine nu există, noi îl creăm atunci când aruncăm la grămada lucrurile de care nu mai avem nevoie. Dacă deşeurile sunt colectate separat se transformă în resurse.

-înseamnă reducerea la zero a ceea ce distrugem prin incinerare sau aruncăm la gropile de gunoi. Umanitatea a supraviețuit într-o lume fără incineratoare sau gropi de gunoi de-a lungul întregii istorii, până la începuturile revoluției industriale. Deşeurile, în sine, sunt o problemă de proiectare ineficientă a industriei.

-este o filozofie şi un principiu de proiectare, a cărui prioritate o reprezintă reducerea consumului şi reproiectarea produselor în aşa fel încât să fie durabile şi netoxice.

-înseamnă o lume în care reproiectăm tot ceea ce producem, astfel încât să aibă un impact minim asupra mediului şi societăţii, rezultând produse durabile, care la sfârşitul vieţii lor să poată fi refolosite, reparate, reciclate sau compostate.

este un obiectiv, o direcţie şi un instrument de comunicare, dar şi o reţea de persoane, grupuri de actiune la firul ierbii, organizaţii neguvernamentale, municipalităţi, universităţi, care acţioneaza la nivel local şi global.

Zero Waste România este filiala Zero Waste Europe.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.